warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Besøg Nakskov

I bunden af fjorden ligger Nakskov, der er en gammel dansk by fra 1200-tallet med en charmerende gammel middelalderby med byliv, handel og forskellige turistseværdigheder. Byen har forskellige industrier og en aktiv erhvervshavn, der årligt omsætter 500.000 tons over kajerne. Byen er begunstiget af Lollands frodige landbrugsjord, og har en god industriproduktion ved forarbejdning af landbrugsprodukter – blandt andet sukker og morgenmadsprodukter. På trods af industriproduktionen har byen bevaret sin charme med smalle stræder, torv og smukke forretningsgader.

www.visitnakskov.dk
Nakskov Turistbureau


Middelalderbyen

Den historiske bydel i Nakskov er tæt og charmerende med fin arkitektur, gamle købmandsgårde, smukke pladser og smalle stræder imellem byen og havnen. Det er samtidig en driftig handelsby med mange shoppingmuligheder

Sukkermuseum

Sukkerproduktionen er en vigtig del af kulturlandskabet på Lolland, og om efteråret er dampen fra fabrikken synlig langt fra Nakskov. Det er derfor naturligt at byen også har et sukkermuseum hvor man kan få et indblik i den industrielle forarbejdning af sukkerroer.

Skibs- og Søfartsmuseum

På Nakskov Havn finder man et skibs- og søfartsmuseum, hvor man blandt andet finder modeller af den imponerende skibsbygning, der har fundet sted på egnen. Både de historiske skibe fra 1500-tallet og moderne containerskibe, som er bygget i Nakskov indtil 1985.

Den Gamle Smedje

Midt i byen findes en gammel smedie, der har været i drift uafbrudt i 250 år og idag har åbnet dørene for turister, hvor man kan få demonstreret byens historiske håndværk.

Det Gamle Trykkeri

Museet er oprettet 1. maj 1997 af typografer fra dagbladet NY DAG samt efterlønsmodtagere og pensionister. På museet kan man se en række funktionsklare maskiner og sætteværktøj. Museet er et arbejdende museum hvor man kan opleve tidligere tiders måder at frembringe tryksager på.

Hestehovedet

Rekreativt område for enden af Strandpromenaden. Her findes lystbådehavn, en børnevenlig badestrand med en laaang badebro og landets varmeste badevandstemperaturer, restaurant, kiosk, campingplads, festlokaler og beachwolley baner. 

På cykel i Nakskov

Terrænet er jævnt på Lolland, og øen er velegnet til cykling. Besøg Nakskov på cykel, både gennem byens stræder og langs den rekreative ringsti, der følger smukke nye naturområder. Følg stien langs sydsiden af Nakskov fjord til Langø, langs digerne på sydsiden af Lolland og gennem det lollandske landskab.

Nakskov Brandmuseum

Den gamle brandstation på Elvej i Nakskov, istandsættes af frivillige, der driver byens brandmuseum med en række af historiske sprøjter og brandkøretøjer.

Besøg Nakskov fjord

Nakskov Fjord er en enestående lagune, der ligger ud til Langelandsbæltet. Et rigtig dansk vand og landskab med skove, bugter, skrænter, halvøer og 10 øer og holme - På Nakskov fjord kan du opleve så forskellige ting som kuperede morænebakker, charmerende fiskerleje og ruinerne af et skibsværft hvor den danske flåde byggere orlogsskibe i 1500-tallet. Tag med Postbåden på opdagelse på Nakskov Fjord.

www.nakskovfjord.dk

Albuen

Det første man kommer til i fjorden er Albuen, som er et ungt marint forland der er skabt af materiale som er slebet af Lollands Østersøkyst. Det er et meget specielt sted med et usædvanlig smukt lys og hvide sandstrande.

Enehøje

Øen er den højeste i Nakskov Fjord og har kuperede morænebakker og lerskrænter ud til Langelandsbælt. Størstedelen af øen ejes af den danske stat og anvendes som naturreservat med mange fugle og græssende dyr.

Slotø

Øen er ganske lille og har ruinerne af et skibsværft, hvor den danske flåde byggede skibe i 1500-tallet. Slotø er desuden et af de få steder, hvor det er tydeligt hvordan den sydlige del af skandinavien synker. På den lille ø er det tydeligt at se hvor kystlinjen har været i 1500 tallet, og hvordan området synker. Danmark vibber på en akse, hvor den nordligste del stiger og den sydlige del synker.

Langø

På sydsiden af Nakskov Fjord findes et lille charmerende fiskerleje med et aktivt erhvervsfiskeri. Langø er landfast med resten af Lolland, og der er gode cykelstiforbindelser langs fjorden til Nakskov.

loading
×