warning icon
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!

Nakskovs 750 års jubilæum er nu vel overstået, og vi vil gerne benytte lejligheden til at takke alle, der var med til at gøre 2016 til et fantastisk jubilæumsår.
Året igennem har der været aktivitet i byen: nytårskoncert, stor markering af jubilæumsdagen d. 25. april, træskibstræf i pinsen, besøg af Nakskovs adoptionsskib Najaden i maj, dronningens besøg d. 1.-2. juni, DR’s vokalensemble og symfoniorkester i juni, Husbesøg, byfest, byvandringer med fokus på middelalder, kunst, Ørnsholt og forfattere fra Nakskov.
I uge 31 blev der afholdt den store jubilæumskulturfestival og jubilæumsuge, der har været byløb, vandfestival, Fjorddage og foredrag, koncerter, kunstudstillinger, indvielse af småmuseer og udstillinger, stor juleby samt meget andet. Der er også udgivet bøger om H.N. Andersen, Ejnar Ørnsholt og Kunst på Kant, og fremstillet Nakskov-stole, opsat på havnen, og historiske skilte til 22 steder i den indre by.

Tak fordi I var med, og tak fordi I fulgte aktiviteterne her på siden.


Du kan nu se 20 flotte skilte rundt om i den indre by i Nakskov. På skiltene kan man læse mere om stedets historie, få informationen på engelsk og tysk, og ved at skanne QR-koden på skiltet, ledes man videre til www.historiskatlas.dk, hvor man kan læse mere om stedet, se gamle kort og foto.

Projektet På sporet af Nakskov er udført af Arbejdsgruppen for den historiske by og byrummet, hvor Nakskov lokalhistoriske Arkiv har ledet arbejdet. Projektet er støttet af Lolland Kommunes frie kulturmidler.

Der er opsat skilte på disse adresser:

Nakskov Station
Nørrevold 13 (ved byskolen)
Vejlegade 40
Nørrevold 2 (Nakskov station)
Havnegade 55 (muren ved Theisens Gård)
Havnegade 69 (Meny)
Nybogade 5 (Nakskov Politistation)
Nygade 4
Nygade 10 (Jyske Bank)
Jernbanegade 8 (Nakskov lokalhistoriske Arkiv)
Skt. Nikolai kirkes kirkemur
Axeltorv 14
Axeltorv 6 (Nakskov Rådhus)
Axeltorv 3 (opsættes i uge 52)
Vejlegade 26
Vejlegade 5
Søndergade 23
Klostergade 22 (Det gamle Bibliotek)
Bredgade 47 (Den katolske kirke)
Fruegade 3

Der mangler endnu tilladelse til de sidste to skilte, som kommer op i løbet af vinteren.

Nakskov lokalhistoriske Arkiv og Nakskov Turistbureau vil gøre skilteteksterne og et oversigtskort tilgængelige på deres hjemmesider i løbet af 2017.


Foredrag om arkitekt Ejnar Ørnsholt i Nakskov

Den karismatiske arkitekt Ejnar Ørnsholt har sat sit præg på Nakskov via sine mange fantastiske byggerier af meget høj kvalitet, og med sin personlighed, der har gjort indtryk på mange nakskovitter. Ørnsholtsatte primært sit præg på mellemkrigstidens Nakskov med flotte nyklassicistiske huse. Tidligere på året udkom bogen ”Ejnar Ørnsholt – liv og værk”, der for første gang samlet præsenterer Ørnsholts værker og hans farverige livshistorie.

Torsdag d. 24. november kl. 19 fortæller bogens ene forfatter, arkivar Peter Heiberg, mere om Ørnsholts liv og virke i Nakskov fortrinsvis baseret på materiale, som findes og kan ses på Nakskov lokalhistoriske Arkiv.

Det vil således være muligt at høre Ørnstolt fortælle om sin ankomst til Nakskov på en lydoptagelse fra 1973, og se bygningsinspektør Lehms filmoptagelser med Ejnar Ørnsholt fra opførelsen af Biblioteket, Sønderport og Havnecentralen fra årene 1938-42.

I forbindelse med foredraget viser Nakskov lokalhistoriske Arkiv sine akvareller, fotos og andet materiale af Ejnar Ørnsholt frem, så det kan studeres på nærmeste hold.

Tid: Torsdag d. 24. november kl. 19-21.

Sted: Nakskov lokalhistoriske Arkiv, Jernbanegade 8, 4900 Nakskov

Pris: 60 kr. Billetter købes ved henvendelse til arkivet på 54 96 15 45, .img@.img" target="_blank">.img@.img eller ved direkte henvendelse.


Nakskov Idrætscenter fejrer Nakskovs 750 års byjubilæum med stor vandfestival.

– Vandfestivalen i et af Danmarks nyeste svømmmecentre byder på alt fra gratis entré, store jubilæumsrabatter på turkort, minitriathlon, rundvisninger, og svømmekonkurrence.

I dagene fra den 8.-9. oktober 2016, kommer svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter til at stå på den anden ende, da Nakskov Idrætscenter med støtte fra Nakskov 750 års jubilæumskomite står for en stor ”Vandfestival” i det 2½ år gamle svømmecenter, som hører til et af Danmarks absolut nyeste svømmecentre.

Vi syntes det var oplagt at vi skulle være med til at fejre Nakskovs 750 års jubilæum, og Nakskov kan prale af at have et af de nyeste og smukkeste svømmecentre i landet, så vi er selvfølgelig glade for at byjubilæumskomiteen har valgt at støtte denne store vandfestival, hvilket gør at vi blandt andet kan holde gratis åbent hele weekenden.

Udover at der er åbent begge dage fra kl. 1000-1600, hvor der er gratis adgang, med saunagus på programmet, samt store badedyr i sportsbassinet, og så bliver der også budt på rundvisninger både lørdag og søndag kl. 1100 og 1400, og hvor der her også vil blive muligt at se svømmecenteret under bassinerne, da kælderen også vil blive fremvist.

Der vil hele weekenden være super gode tilbud på alle abonnementer, og jubilæumstallene som jo er 7 5 0 er brugt særdeles godt, når der skal købes billige abonnementer, og der bliver blandt andet hele weekenden givet 3 x 75,0 kr. rabat på alle årskort, men der er også gode rabatter på halvårskort og 12 turs kort. Cafeen i NIC vil selvfølgelig også være åbent hele weekenden, og byder på 10 procent rabat ved vandfestivalen.

Derudover vil der lørdag eftermiddag være en stor mini-triathlon, som Nakskov Triathlon klub står for, og søndag er Nakskov svømmeklub arrangør for en svømmekonkurrence, hvor der skal svømmes alt fra 75,0 meter til 4 x 75,0 meter, alt efter hvor gammel man er. Så der lagt op festlig og meget vandet weekend i Nakskov Idrætscenter.

Der kan ses mere om den store vandfestival på www.nakskovic.dk eller på facebook under Nakskov Idrætscenter – sport – kultur – event.


- SIDE 1 AF 17 -
loading
×